Onze club

De wielertoeristenclub Power-Bikers VZW telt momenteel 110 leden, waarvan 70 heren en 40 dames. De naam ontleent zij aan de 3 deelgemeenten van de fusiegemeente Ravels, nl. POppel, WEelde en Ravels.

Als thuisbasis en vertrekplaats heeft onze vereniging 'Het (Molen)slop' in Weelde (Ravels) gekozen.
Tijdens de zomermaanden (april-september) rijden de vrouwen hun rit in 2 of 3 groepen op woensdagavond (19u00), vrijdagavond (18u30) en zondagmorgen (08u30), en tijdens de wintermaanden (oktober-maart) kan je hen op woensdagavond (19u00, zolang het weer het toelaat), zaterdagnamiddag (14u00) en zondagmorgen (09u00, vanaf 1 maart om 08u30) over de wegen zien bollen. De mannen daarentegen spreken af op zondagmorgen, en tijdens de zomermaanden ook op woensdagavond.

Tijdens de wintermaanden (november - februari) verkiezen een aantal van onze leden de MTB-veldtoertochten, met vertrek meestal om 08.00 u. De anderen rijden, wanneer het weer het toelaat, in één groep een rit van ongeveer 75 km aan 'wintertempo', met vertrek om 09.00 u.

Vanaf maart wordt in 2 groepen gereden, van elk 15 a 20 fietsers, waarbij meestal om 08.30 u. ('Groep 1') of 08.45 u. ('Groep 2') wordt afgesproken. Voor Groep 1 staat dan een rit van 85 tot 110 km op het programma, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 31-32 km/u. Bij enkele ritten wordt onderweg even halt gehouden en de groep gesplitst, waarna die 2 deelgroepen in een verschillend tempo de rit afronden.
Groep 2 rijdt meestal 1 van de ong. 10 vaste ritten.
Ongeveer 1x per maand wordt op zondag aan een VWB-organisatie van een collega-club uit een buurgemeente deelgenomen. Ook op zaterdag staat er geregeld een rit op verplaatsing op de agenda.
Meer info vind je op de rittenkalender.

Voor velen is de periode rond 15 augustus het hoogtepunt van het jaar: dan trekken de heren er namelijk op uit voor een 3-daagse. Om de 2 jaar (de 'even' jaren) trekken enkele moedige mannen er voor een weekje op uit, waarbij het meestal richting Zuid-Frankrijk gaat.
De dames plannen hun 3-daagse uitstapje reeds in het voorjaar, namelijk tijdens het Pinksterweekeind.

Heb je interesse om je bij onze club aan te sluiten, twijfel dan niet langer. Natuurlijk mag je je ook (max. 2 maanden) tijdens de ritten bij één van onze groepen voegen, om zo vooraf alvast de sfeer eens op te snuiven.
Heb je nog nooit in een groep gereden, en lijken de snelheden op het eerste zicht buiten je mogelijkheden te liggen, aarzel dan toch zeker niet: in een groep rijden gaat veel makkelijker dan helemaal in je eentje! Omwille van veiligheidsredenen (rijden in een groep) past onze club de minimumleeftijd van 15 jaar toe.
Meer informatie om lid te worden van onze club, vind je hier.

Ons Sportief Reglement Heren, ons Sportief Reglement Dames, onze Statuten, ons Huishoudelijk Reglement en onze Privacyverklaring kan je hier downloaden (klik op de titel).

Het huidige bestuur van de club is samengesteld uit:

Voorzitter :
Secretaris :
Penningmeester :
Bestuursleden :

Jef Goetelen (jef@power-bikers.com)
Annick Druyts (annick@power-bikers.com)
Annelies Leemans (nieuwe leden, financien) (annelies@power-bikers.com)
Katleen Kolen (sponsoring) (katleen@power-bikers.com)
Nick Vloemans (fietsvakanties, aanhangwagen, kledij) (nick@power-bikers.com)
Jan Mertens (rittenkalenders wegritten en vtt's; NGR wegrit, werkgroep NGR-VTT) (jan@power-bikers.com)
Wim Van Eyndhoven (wim@power-bikers.com)
Michel Jespers (Boekhouding, NGR wegrit, werkgroep NGR-VTT, onderhoud website + forum, Facebook) (michel@power-bikers.com)

Algemeen e-mailadres : bestuur@power-bikers.com